RELAȚII DE CUPLU ȘI DINAMICI DE FAMILIE. NIVEL 1.
Auzi și vezi peste tot în jur, poate că și tu ai spus sau gândit adeseori, că sursa suferințelor oamenilor se află în relații: relația de cuplu, relația cu copilul sau cu părinții, relații de familie, relații cu colegii sau partenerii de afaceri.
Te-ai întrebat vreodată cum ar fi viața ta dacă ai elimina această „sursă de durere”, relația? Putem să trăim în afara oricărei relații?
Răspunsul nostru e NU.
Fie că îi spunem parteneriat (în afaceri)…
Fie că îi spunem cuplu (în iubirea romantică)…
Fie că îi spunem familie (când e vorba de părinții, frații, copiii noștri)…
Ne naștem în relație.
Să fie oare o întâmplare faptul că la originea cuvântului cuplu este latinescul copula, care înseamnă legătură? Care e prima legătură din viața ta?
Privește cuvântul în sensul propriu: legătură
Totul începe cu… cordonul ombilical, prima legătură din existența ta.
Și dacă până acum ți-ai spus că prima relație de iubire în care ai suferit a fost când te-ai îndrăgostit prima dată, dă-ne voie să te contrazicem: prima relație în care ai suferit, din iubire, a fost relația cu mama și cu tata. Relația pe care căutăm să o recreem în toate relațiile pe care le construim ulterior. Relația care ne va determina mai târziu modul de a intra în relații, de a crea relații. Și toate astea fără ca noi să știm ce, să știm cum și de ce…
VIZIUNE ȘI OBIECTIVE
BACKGROUND
Tabăra „Împreună” s-a născut dintr-o problemă sesizată frecvent la oamenii pe care i-am format sau consiliat în mii de ore de coaching sau psihoterapie: dificultatea de a clădi o relație autentică, de a stabili o conexiune autentică cu omul de lângă ei. Ne-am întrebat ce putem face diferit pentru a înlesni drumul oamenilor către crearea de relație, către conectarea autentică cu celălalt. Și ne-am dat seama că trebuie să mergem la rădăcină, la cea dintâi relație din viața omului.
- „Împreună” nu este o tabără de relații.
- Este o tabără despre RELAȚIE, acea relație unică care le-a determinat pe toate celelalte din viața ta.
- Este o tabără în care vei simți, pe propria-ți piele, ce înseamnă cu adevărat să te conectezi la sufletul omului din fața ta; vei avea șansa de a trăi într-o dimensiune nouă, în acea profunzime a comunicării de la inimă la inimă.
AUTO-EVALUARE
Pe o scară de la 1 la 10, unde 1 înseamnă „deloc” și 10 înseamnă „perfect”, cât de mulțumit ești de relația ta:
- cu părinții?
- cu copilul/copiii tăi?
- cu partenerul de cuplu?
- cu partenerii de afaceri?
- cu colegii și prietenii?
- cu tine?
Relațiile reprezintă indicatorul nr. 1 al calității vieții tale.
Dacă la punctele de mai sus ai note sub 8, deși ai făcut până acum tot ce ai știut ca să ai relații de calitate, tabăra „Împreună” îți oferă șansa ta de a descoperi acele mecanisme inconștiente care te-au împiedicat până acum să te simți cu adevărat iubit, protejat, înțeles în relațiile trăite.
Mai mult decât atât, vei învăța cum să creezi o alianță între ceea ce simți și ceea ce gândești, astfel încât, în relațiile pe care le construiești, să te simți iubit, respectat, înțeles, în siguranță.
ALIANȚA ÎNTRE CEEA CE SIMȚI ȘI CEEA CE GÂNDEȘTI
La finalul carierei sale, Freud a pus celebra întrebare: „Ce își doresc femeile?” Apoi, zeci de psihologi și filosofi au căutat răspunsul la întrebarea „Ce își doresc femeile și bărbații?” S-au desprins voci care au spus că răspunsul este unul și același și este cel după care tânjește întreaga umanitate.
Mai presus de orice, fiecare dintre noi caută CONECTAREA – inclusiv cu acele părți din noi înșine pe care le-am refulat – cu alți semeni și cu universul mai extins. Nu putem să experimentăm viața în toată plenitudinea ei decât dacă avem o RELAȚIE strânsă cu o altă ființă și, dincolo de acest lucru, un sentiment de CONECTARE cu lumea care ne înconjoară. Fiecare persoană are nevoie de un „Tu” pentru a deveni un „Eu” împlinit. (M. Buber)
NEVOILE NEÎMPLINITE
Din păcate, cele mai multe persoane trăiesc experiența primei lor „greutăți într-o relație” în primii doi ani de viață, perioadă esențială în dezvoltarea copilului (etapa atașamentului). Iluzia separării, a deconectării, se produce în copilărie. Iar nevoile neîmplinite din copilărie le ducem cu noi, în relațiile pe care le construim la maturitate. În tabără, vei afla care sunt acele nevoi neîmplinite pe care le-ai adus cu tine din copilărie și care ți-au sabotat relațiile construite la maturitate. Vei învăța cum să gestionezi aceste nevoi pentru a trăi relații în care să te simți iubit, împlinit, la locul tău.
DE CINE TE ÎNDRĂGOSTEȘTI ȘI DE CE
Știi de ce te-ai îndrăgostit de o anumită persoană și nu de alta? Știi cum de, oricât de diferiți par la început partenerii tăi, ajungi la un moment dat în același punct ca în relația precedentă? Ei bine… motivul pentru care te-ai îndrăgostit de partenerul tău nu a fost aspectul fizic atrăgător; nici job-ul său impresionant ori firea generoasă și iubitoare.
În tabără, vei afla cum ți-ai ales partenerii (de cuplu sau de afaceri), vei înțelege de ce te-au atras sau te atrag persoane care te-au făcut adeseori să suferi și cum relațiile te pot ajuta să îți împlinești nevoile nesatisfăcute în copilărie. Vei învăța cum să închei o ALIANȚĂ între impulsurile puternice, instinctuale, venite din inconștient și dorințele tale conștiente, înzestrate cu discernământ și gândire, ceea ce te va ajuta să trăiești acele relații armonioase, care să îți aducă siguranță și confort, care să îți împlinească nevoia primordială a oricărei ființe umane, nevoia de CONECTARE.
EMOȚIILE, PARTENER ÎN SCHIMBARE
În sutele de ore de lucru cu oamenii – în procese individuale sau de grup – am înțeles un lucru esențial: transformarea omului nu este posibilă atâta timp cât nu ajungi la nivelul de profunzime al emoțiilor și convingerilor care limitează persoana respectivă și de care aceasta nu este conștientă.
Transformarea are loc cu adevărat doar atunci când cele mai profunde emoții, cele mai adânci frici și dorințe, sunt aduse la suprafață și ele devin PARTENER în drumul schimbării, nu adversarul care te-a ținut până acum pe loc. În tabără, vei trăi unele dintre cele mai puternice procese de psihoterapie și coaching prin care emoțiile și gândurile cele mai ascunse vor fi scoase la suprafață și vor deveni aliații tăi în transformare.
AGENDA TABEREI
Ziua 1 – Cine îți e „sortit”?
- De ce te-ai îndrăgostit de o anumită persoană și nu de alta? Cine e „candidatul ideal” și tu habar nu ai?
Ziua 2 – Afaceri veșnic neîncheiate
- De ce ai intrat în relații care te-au făcut adeseori să suferi?
- De ce încă o faci? Care îți sunt rădăcinile, în programul de pornire?
- Care e cu adevărat prețul pe care îl plătești, lăsând lucrurile nerezolvate?
Ziua 3 – Decizie și angajament
- Cum rezolvi ceea ce a rămas nerezolvat încă din copilărie?
Ziua 4 – Tu, cel adevărat
- Spațiul dintre mine și tine – un nou plan de conștiință
DATE ȘI LOCAȚIE DE DESFĂȘURARE A TABEREI
- Programul este derulat o singură dată pe an, în afara Bucureștiului. Locația pentru următorul eveniment: Cuibul de Lemn.
- Data următoarei tabere: 10 – 13 octombrie 2024
- Interval orar: începem ziua, terminăm noaptea
Cerințe
Înainte de a te alătura programului nostru, te invităm la o conversație de 30 de minute (telefonică sau prin Zoom) pentru a ne asigura că programul este în acord cu obiectivele și ariile tale de interes.
Politici de preț
Pachetul All Inclusive – 960 EUR
Pachetul include:
- 4 zile de lucru la intensitate maximă
- Lucrul direct cu 2 specialiști cu înalt nivel de expertiză în psihoterapie, diagnoză și coaching
- Cazare de 5 stele și pensiune completă (3 nopți cazare în camera dublă*, 3 mese pe zi, coffee breaks)
Pachetul Basic – 660 EUR
Pachetul include:
- 4 zile de lucru la intensitate maximă
- Lucrul direct cu 2 specialiști cu înalt nivel de expertiză în psihoterapie, diagnoză și coaching
- Coffee breaks
Niciunul dintre pachete nu include TVA și prețurile sunt de persoană. Pentru cameră single sau apartament costul va fi ușor diferit.
Mod de plată: avans 50%, diferența în 1 sau 2 tranșe (termenele de plată vor fi stabilite de comun acord).
Politici de rambursare
Ne dorim ca participanții să fie dedicați și serioși atunci când intră în acest program. Din acest motiv, avem o conversație cu fiecare solicitant înainte de a se alătura, pentru a crea posibilitatea ca fiecare să poată discerne cât de potrivit este pentru el programul. Dacă anulați participarea după ce ați rezervat locul, prin plata avansului, nu va fi nici un ramburs.