Eu sunt femeia de care îți este frică

Sunt așa cum m-ai visat: tânără, frumoasă, inteligentă, caldă. Sunt numai lapte și miere. Sunt visul oricărui bărbat, inclusiv al bărbatului tău. Sunt zâmbitoare, prietenoasă, disponibilă. Am mereu timp să ascult ce probleme are soțul tău la serviciu. Am mereu un cuvânt de încurajare pentru el. Nu e vina lui că șeful e cam prost. Înțeleg ca are nevoie de acest job pentru că poartă responsabilitatea copiilor voștri. De aceea, nu îl bat mereu la cap să își schimbe serviciul, dacă e nemulțumit. În schimb, îi spun de fiecare dată că, dacă își schimbă serviciul de mulți bani pe un altul de mai puțini bani, eu nu îl voi părăsi. Pentru că el este Dumnezeul meu și cred în el, el est bun, darnic, este foarte deștept. Da, este foarte deștept și am nevoie de îndrumarea lui, el îmi dă direcție în viața de zi cu zi. 

Eu nu am niciun fel de probleme. Am doar un suflet mare din care pot să îi dăruiesc și lui bucurie, mângâiere, ascultare. Nu vreau nimic la schimb. Iubirea lui este tot ce vreau. Și știu că mă iubește, fie că ne vedem în fiecare zi, fie că ne vedem o dată pe săptămână. Sau o dată pe lună, atunci când sunteți in vacanță. Știi cum mă alintă? Îngerul meu păzitor, așa îi place să îmi spună. Eu nu aș putea să îl părăsesc, îngerii nu te părăsesc și nu te lasă la greu. De altfel, mă poartă cu el peste tot – așa îmi spune. Eu îl cred, nu mă îndoiesc de nimic din ce spune el.

Acum nu l-am mai văzut de trei săptămâni. Aștept să plecăm împreună în vacanță… acea vacanță pe care o aștept de 3 ani. Dar acum, gata, s-a hotărât. Mi-a spus că ești pregătită să primești vestea divorțului. Că te-a tot pregătit pentru asta, în ultimii ani. Dar că, după atâția ani de când sunteți împreună, vrea să vă despărțiți frumos și că plecați împreună, într-o ultimă vacanță, mai mult pentru copii. Înțeleg asta. Îmi place că nu e zgârcit – cred că o vacanță de o lună costă mult. Știu că așa va fi și cu mine. Am răbdare, până acum nu s-a întâmplat pentru că erai tu, dar de acum încolo, va fi bine și pentru mine.

Știi, eu nu te urăsc, chiar dacă stai în calea fericirii mele de atâta timp. Totuși, nu înțeleg un lucru: dacă urmează să vă despărțiți, de ce tocmai ai mai născut un copil? El îmi spune că a fost un accident. Nu vreau să mă îndoiesc de asta, dar nu îți va fi greu, singură cu doi copii?

A, ar mai fi ceva ce vreau să te întreb: ție îți face cadouri? E o simplă curiozitate. Mie îmi spune că nu îi place să facă cadouri. Că nu e stilul lui – cine mă iubește, mă iubește pentru ceea ce sunt, nu pentru cadouri. Cred că are dreptate. Am văzut totuși într-o zi o cutiuță foarte drăguță în geanta lui – era o brățara, mi-a spus că este o obligație de serviciu. 

Aș vrea să nu mă urăști nici tu. Știi, orice om se poate îndrăgosti la un moment dat. Asta s-a întâmplat și cu noi. Atunci lucram împreună, acum eu stau acasă, m-a rugat el să renunț la serviciu. Atunci, când l-am cunoscut la birou, părea nefericit. Am vrut doar să îl ajut, dar, cumva, ne-am îndrăgostit. A fost mai presus de puterea mea să controlez sentimentele pe care le aveam. Nu am vrut să te rănesc nici o clipă. De fapt, cred că nu îți fac niciun rău, tu oricum nu îl mai iubești, nu-i așa?

Știu că te vei întoarce din vacanță, vei fi primit știrea despărțirii și simt că trebuie să îți spun ceva, ca să nu mă urăști. Și tot sunt singură. Am timp. Câteodată îmi spun că am tot timpul din lume. Pregătesc cu multă grijă serile când știu că vine la mine. Am mereu câte o surpriză pentru el. Am timp…

Anul acesta de Crăciun mi-a adus în dar un glob, să îl pun în brad. M-am bucurat tare mult. A zis că e un simbol. Știu, costă puțin, dar ce contează cât costă? Nu? E un simbol. S-a gândit totuși să îmi dăruiască ceva, deși el nu face cadouri. Dar știa că pe mine mă va bucura. Și că voi fi fericită să am ceva de la el, ca să nu mă simt singură de Crăciun. Oricum, nu am fost singură, am fost la prietena mea cea mai bună – are o familie frumoasă și Crăciunul e tare frumos la ei în familie. De fapt, și vacanțele tot cu ei le petrec. E prietena mea. Deși, nu mai știu cât de prietenă îmi e, îmi spune mereu să termin relația asta pentru că nu va conduce la nimic… că eu sunt cea care va suferi cel mai tare… „Câți bărbați ai văzut tu că și-au lăsat nevasta pentru amanta? Așa îmi spune tot timpul. Dar nu, la noi e altfel, știu că o va face. Noi ne iubim…

Tocmai am primit un mesaj de la el…Nu vine săptămâna asta. Nu ți-a spus nimic. Nu încă. Nu poate. Mă roagă să îl înțeleg…

Ce spun eu aici? 

Sunt urâtă. Nu mă vrea nimeni. Sunt singură mereu. Sunt tristă. Plâng mult. Plâng în fiecare noapte când el este cu tine. Plâng în fiecare noapte. Brățara era pentru tine… Și buchetul acela de flori… Mi-e frică de tine, zi de zi, noapte de noapte. Și când e cu mine, e tot cu tine… 

Tu ești tu…eu nu știu să fiu decât cu el.